Hoe zou je Jon Olsson het beste omschrijven? Dit is een niet zo’n eenvoudige vraag, Jon is een man van vele extremen. Professionele extreme skiër, blogger, auto-enthousiast en tegenwoordig ook productdesigner. Het is al het begin van een goede omschrijving van de man. Lees hieronder verder hoe deze skiër van extreme hoogtes springt en de definitie van balling beademt.

Geboren in Mora, Zweden begon Jon Olsson op jonge leeftijd een liefde te kweken voor zijn ski’s. Oorspronkelijk begon Olsson met skiraces om op een latere leeftijd van 16 jaar de skiraces in te ruilen voor de freestyle-skisprong. Olsson revolutioneerde sport met zijn eigen unieke stijl. Hij is de creator van enkele nieuwe sprongen zoals de hexo flip, kangeroo flip, the tornado. Zo’n 10 jaar later kreeg Jon de weddenschap van collega Jens Byggmark om de races terug te herpakken. Anno 2018 is Jon actief in zowel het freestyle en alsook de skiraces. De zweed is zeer succesvol in beide winterdisciplines, 9 X-games medailles spannen de kroon. Ook organiseert de Zweed zijn eigen evenement, de Jon Olsson Invitational (JOI), op dit evenement komen verschillende freestyleteams vanuit heel de wereld samen om een spectaculaire show te geven aan het publiek.

Jon Olsson’s embleem kan gevonden worden in de ganse wintersportwereld. Met het prijzengeld uit de wintersport kon Jon Olsson zijn eigen kledinglijnen oprichten. HESTRA, Poc, Swix en 56° Nord zijn al op korte tijd geliefd bij het grote publiek. Douchebags travel gear is de laatste uit de reeks. Deze kledinglijn is gemaakt voor personen die van extreem reizen houden. Het merk is kwalitatief sterk en gemaakt uit duurzame materialen. Het stijlvol en functioneel tegelijkertijd.

Tegenwoordig leeft de Zweed Olsson in Monaco waar hij met zijn fortuin allerlei geweldige avonturen beleefd. Olsson is een echte auto fanatiek, met zijn eigen gebouwde superwagen, The Rebellion, doet hij jaarlijks mee aan de Gumball 3000. Zijn vlogs op zijn YouTube kanaal: JonOlsson geven een blik in zijn luxueus extreem leven. Met maar liefst 1.014.776 abonnees op zijn kanaal deelt hij zijn levensmotto: work hard, play hard. Jon Olsson is een man die alles tot het extreme doet. Zijn leven is Inspirerend en een bron voor mensen die uit hun comfortzone willen geraken.

Wil je meer artikelen ontvangen? Geef dan je email op!

Naam

Email